Suplemen Terbaik; 3 Kriteria Pemilihan Tepat

Suplemen Terbaik; 3 Kriteria Pemilihan Tepat

Mac 24, 2017 2 By Suriya Majid

Assalamualaikum,

Anda mahu mula mengambil suplemen, tetapi keliru untuk memilih suplemen terbaik dan selamat? Mungkin 5 kriteria pemilihan suplemen ini akan membantu anda. Supaya tidak akan tersalah beli, dan lebih penting lagi kesihatan anda tidak semakin memburuk.

1- Syarikat Suplemen Dibina atas Prinsip yang Betul

“We’re about A Better Tomorrow”, ini adalah prinsip Shaklee Corp yang dipegang semenjak ianya ditubuhkan pada tahun 1915. Apa yang dimaksudkan dengan prinsip ini adalah;

  • manusia menikmati kesihatan yang baik
  • manusia hidup secara harmoni bersama alam semulajadi
  • manusia membuat perkara yang betul
  • dan; manusia hidup dalam dunia yang lebih baik

Bukankah ini selari dengan sifat kemanusiaan yang sememangnya sudah tertanam di dalam hati kita sebagai manusia? Prinsip yang baik inilah yang menyebabkan Shaklee Corp menjadi peneraju makanan tambahan No. 1 di dunia.

Baik dari segi keberkesanan dan selamat untuk diamalkan.

 

 

2- Memiliki Sejarah yang Lama dan Reputasi Baik

Jika anda disuruh memilih burger dari McD yang telah lama berada dipasaran atau burger XYZ yang baru saja dilancarkan. Agaknya mana satu pilihan anda?

Saya yakin, ramai yang akan memilih burger McD. Ini kerana kita yakin yang burger itu pasti sedap sebab sudah lama dijual.

Samalah dengan pemilihan suplemen terbaik. Anda mesti pastikan suplemen yang hendak dibeli itu datang dari syarikat yang ada sejarah yang panjang. Seperti Shaklee sendiri, ianya telah bermula pada tahun 1915 lagi.

Hampir sama dengan umur moyang saya jika arwah masih hidup, 102 tahun.

Tidakkah anda rasa kerana produknya baguslah yang menyebabkan ia bertahan lama.

Berbeza dengan suplemen yang macam biskut Chipsmore, sekejap ada sekejap tak ada. Fikirkanlah…

3- Jabatan R&D yang Kuat (Peralatan dan Individu)

Shaklee adalah peneraju syarikat makanan kesihatan di Amerika Syarikat. Lebih dari 250 million USD telah dilaburkan dalam ujian klinikal, kajian dan pembangunan produk.

Lebih dari 100,000 ujian setiap tahun dibuat ke atas produk-produknya. Selain itu, lebih 125 kertas kajian dikeluarkan.

90 darinya telah di’published’ di dalam peer-reviewed publications. Maknanya kajian ini ada saintis-saintis ‘review’dan sahkan hasil kajian betul dan dipercayai.

Diperkukuhkan lagi, Shaklee juga memiliki Shaklee Dietary Supplement Study yang telah diterbitkan. Ia menyokong potensi faedah yang dialami oleh pengamal-pengamalnya.

suplemen terbaik

Usah semberono dalam memilih suplemen terbaik. Jangan sesekali ikut kawan atau terpengaruh dengan testimoni. Ada banyak testimoni palsu yang digunakan untuk lakukan produk.

Ambil tahu apa yang bakal masuk ke dalam perut kita. Kalau pun ianya tak memberikan kesan seperti yang diharap.

Pastikan suplemen yang diambil itu tidak menambah kesakitan yang sedang dialami.

Jika anda berminat untuk mula mengambil Shaklee sebagai suplemen harian, terus hubungi saya Suriya di 016 773 1892 untuk mendapatkan konsultasi produk.

Insyaallah, saya akan sarankan produk yang terbaik mengikut keperluan anda.

Hidup sihat, segalanya pasti mampu dicapai.

suplemen terbaik