Atasi GERD Segera, Berkesan & Selamat

Mac 28, 2017 5 By Suriya Majid

GERD adalah penyakit seumur hidup. Tetapi anda masih ada pilihan untuk atasi GERD supaya tak menjadi lebih kronik. GERD ini bukan saja membuat sukar makan. Ia boleh mencatatkan penampilan anda. Bayangkan jika gigi anda penuh kaviti dan mulut berbau, mesti hilang keyakinan diri bukan?

Malah lebih kronik, ia boleh mengancam nyawa. GERD yang tak diatasi boleh menyebabkan kanser.

Cara Atasi GERD

Ubat Diet dan Gaya hidup

Ini adalah nasihat doktor yang paling popular. Anda boleh atasi GERD dari menjadi lebih teruk dengan cara ubah diet harian dan gaya hidup.

Pilih menu makanan yang lebih sihat. Makanan yang sihat tak semestinya tak sedap. Sekarang sudah banyak pengusaha makanan sihat. Tepuk dada tanya akal, jangan tanya selera ye.

Apakah anda tidak mahu bebas serangan GERD? Bukan itu saja badan anda pun semakin fit dan slim disebabkan perubahan yang anda lakukan.

Makan Ubat

Ubat GERD tidak akan menyembuhkan, tetapi ianya hanya mengawal simptom. Anda tetap akan diserang GERD. Malah ia juga tidak akan menghentikan komplikasi GERD untuk masa akan datang, terutamanya Barret’s Esophagus (sejenis kanser).

Ia hanya buat anda rasa selesa untuk jangka masa pendek sahaja. Masih saja GERD tak dapat diatasi.

Pembedahan

Nama pembedahan untuk GERD adalah fundoplication. Ia akan menyekat asid perut dari melimpah ke esofagus. Namun, jika ianya pembedahan secara terbuka, anda perlu menanggung sakit sementara luka pembedahan nak sembuh.

Ia juga tidaklah menjamin 100% bahawa GERD tak lagi menyerang.

Apa-apa pembedahan akan ada kesan sampingan. Termasuklah fundoplication ini. Anda mungkin tetap mengalami pedih ulu hati dan kembung perut.

Pembedahan ini juga tak dapat diundurkan. Malah ada pesakit yang tidak merasa kebaikan pun dari pembedahan ini. Walaupun dengan pembedahan kali kedua. Anda fikirkanlah sendiri.

atasi GERD

Apa kata anda cuba atasi GERD ini dengan cara yang lebih selamat dan semulajadi. Pernah anda terfikir makanan tambahan boleh membantu anda atasi penyakit ini. Lebih baik lagi, ia akan menyekat komplikasi GERD dari terus berlaku.

Ya anda tetap menjadi pesakit GERD, tetapi pesakit yang mampu mengawal dan atasi penyakitnya sendiri. Bayangkan anda dapat hidup tanpa perit pedih ulu hati, angin yang menggila dan muntah-muntah. Lebih baik bukan?

Nikmat kesihatan dikembalikan.

Vivix Makanan Tambahan Terbaik Atasi GERD

Kombinasi hebat resveratrol dan polyphenols, menjadikan Vivix adalah makanan terbaik u  ntuk sel-sel/DNA badan manusia. Ia menjadikan sel-sel kuat dan sihat.

Sel-sel/DNA yang lemah dan rosak inilah punca kenapa penyakit kronik seperti GERD boleh berlaku.

Oleh itu, amat penting bagi kita menjaga dan mengembalikan kesihatan sel-sel/DNA. Barulah fungsi dan organ badan kembali kepada keadaan asal. Kuat, sihat dan berfungsi dengan baik.

Faedah Amalkan Vivix untuk Merawat GERD

  1. Anda tak perlu menunggu lama untuk nampak kebaikan Vivix. Pastikan dalam masa yang sama anda ambil makanan yang sihat.
  2. Hati dan perut menjadi lebih selesa. Tanpa pedih ulu hati dan kembung perut.
  3. Tampil lebih yakin, anda tak mengalami kesan buruk GERD gigi kuning dan nafas berbau.
  4. Hilang kerisauan komplikasi GERD yang menakutkan seperti Barrett’s Esophagus.
  5. Anda bebas menikmati apa jua makanan yang digemari.
  6. Tidak lagi perlu berulang ke hospital untuk dapatkan ubat. Duit pun dapatlah dijimatkan, boleh digunakan untuk keperluan yang lebih penting.
  7. Anda sekeluarga akan lebih bahagia.

Tiada apa yang ada di dalam dunia ini yang boleh tandingi nikmat sihat. Anda berhak mendapatkannya. Usah tunggu sehingga saat akhir, mungkin tika itu segalanya sudah terlambat.

Testimoni Vivix Atasi GERD

Hanya dua botol Vivix, sudah nampak perubahan yang baik. Dah boleh makan sos pedas.

ubat gerd

Dapatkan dari saya, Suriya Majid untuk konsultasi eksklusif. Bimbingan cara pengambilan Vivix yang betul juga diberikan. Barulah berbaloi setiap pelaburan Vivix anda.

Hubungi saya segera.

Suriya Majid

Shaklee Independent Distributor Pro

WA/SMS;

0167731892

Emel;

suriyaabmajid@gmail.com

Bagi pembelian terus secara online, anda boleh klik pautan ini –> https://shaklee2u.com.my. Kemudian ikuti arahan selanjutnya.