Kawal Diabetes, Ini Cara Yang Betul Supaya Selamat Dari Dialisis

Kawal Diabetes, Ini Cara Yang Betul Supaya Selamat Dari Dialisis

Mac 29, 2017 6 By Suriya Majid

Orang kata bila kawal diabetes, tahap gula di dalam badan menjadi stabil. Tetapi adakah anda tahu bahawa komplikasi diabetes tetap saja akan berlaku. Cuma cepat atau lambat saja kemunculannya.

Tahu-tahu buah pinggang sudah pun rosak teruk. Doktor kata tak ada jalan lain selain dialisis. Apakah anda sanggup membayangkan diri anda duduk tersandar disamping mesin dialisis? Melihat darah anda yang keluar dan masuk dicuci.

Hendak buat tapak dialisis sahaja pun sudah cukup memeritkan. Ada pesakit yang tapaknya berjaya dibuat, tapi sampai masa nak guna ianya tersumbat.

Terpaksa buat tapak baru. Sekali lagi sakit yang perit. Kena cucuk jarum pun sakit rasanya.

Kos dialisis pula bukanlah murah. Sekali buat dalam RM150-RM200. Bukan sekali, ada yang perlu ulang sampai 3 kali dalam satu minggu.

Bayangkan kalau sebulan, hampir RM2500 perlu dikeluarkan. Ini tak termasuk kos perjalanan dan lain-lain.

Rawatan dialisis pula bukanlah sekejap. Anda wajib duduk di atas kerusi sebelah mesin selama 4 jam lamanya. Kebas kaki dan lenguh pinggang.

Pendek kata dialisis ini sangat mencabar. Apatah lagi jika pesakit dari golongan warga tua.

cara elak dialisis

Cara Biasa Pesakit Buat Untuk Kawal Diabetes

1- Jaga Makan

Ini perkara yang paling asas pesakit perlu menjaga makan. Makanan tinggi karbohidrat boleh membuat bacaan gula naik mendadak.

Akan tetapi bagi pesakit yang agak lama, makan sedikit saja pun gula tetap tinggi.

Ada yang terus takut nak makan, tapi akibatnya badan jadi lemah. Dan apa pula yang terkena hipotermia, akibat gula terlalu rendah.

2- Ambil Ubat Kencing Manis

Perlu anda ketahui bahawa ubat kencing manis hanya menyorokkan simptom penyakit. Ia tidak membantu memulihkan hormon insulin.

Lebih menakutkan, ubat juga tidak menyekat komplikasi sakit buah pinggang dari terus berlaku.

Kencing manis yang sudah lama bersarang, perlahan-lahan merosakkan saraf-saraf buah pinggang. Tahap awal kerosakan buah pinggang, anda mendapati air kencing menjadi berbuih secara luar biasa.

Selain itu, ubat juga mempunyai kesan sampingan. Oleh itu, ambil tahu apa yang anda masukkan ke dalam perut anda.

3- Bersenam

Jika umur pesakit masih muda, mungkin bersenam ini satu pilihan yang baik. Tapi bagaimana jika pesakit lebih berusia?

Pesakit kencing manis biasanya mempunyai tahap glukos yang tinggi. Samaada badannya tidak menghasilkan insulin yang cukup, atau pun insulin itu sendiri tidak memberikan tindak balas yang sepatutnya kepada glukos.

Mungkin insulin sudah hilang minatnya pada glukos.

Jadi dengan bersenam, glukos dapat digunakan oleh otot. Kesannya tahap gula terkawal.

Tetapi masih saja, ia tidak dapat kawal diabetes dan komplikasinya untuk jangka masa yang panjang.

Apakah Caranya Untuk Kawal Diabetes dan Komplikasi Buah Pinggang Rosak?

Anda memerlukan senjata tambahan bagi menyelamatkan buah pinggang anda. Senjata ini sangat membantu untuk mengelakkan diri dari dialisis.

Senjata yang dimaksudkan adalah pengambilan suplemen khusus buat pesakit kencing manis. Suplemen ini menstabilkan gula dalam darah.

Apa yang lebih penting, ia menyekat kerosakan buah pinggang dari terus berlaku. Malah, ia juga meningkatkan fungsi buah pinggang. Tidakkah anda mahu buah pinggang kembali normal?

Suplemen yang dimaksudkan adalah Vivix Shaklee.

Vivix Shaklee Suplemen Terbaik Elak Dialisis

Sakit diabetes adalah penyakit yang secara diam-diam merosakkan organ penting badan. Seperti buah pinggang.

Sel-sel/DNA organ akan menjadi lemah. Walaupun sel-sel baru dihasilkan, ianya adalah sel-sel yang lemah, tak kuat dan tidak sihat. Disebabkan itulah prestasi organ badan semakin menurun.

Buah pinggang tidak lagi dapat melunaskan kerjanya untuk mencuci darah dan membuang sisa dan lebihan air. Akhirnya kerja ini diambil alih oleh dialisis.

Jangan biarkan ini berlaku.

Pengambilan Vivix secara konsisten akan memperbaiki buah pinggang. Ia akan kembali sihat untuk menjalankan tugasnya.

Kandungan Resveratrol dan Pholypenol di dalam Vivix adalah makanan terbaik untuk sel-sel/DNA. Badan akan mula hasilkan sel-sel/DNA yang kuat dan sihat.

Selain itu ada lagi kelebihan makan satu sudu kecil Vivix setiap hari. Antaranya;

  • Saraf-saraf di dalam badan, terutama pada kaki akan kembali berfungsi. Kaki akan mula merasa kembali, hilang kebas. Anda buat pilihan bijak, selangkah ke hadapan mengelakkan kaki dari terkena ulser kaki. Atau lebih menakutkan gangren kaki.
  • Tidak lagi perlu pantang makan secara mati-matian. Anda bebas untuk makan apa sahaja. Tapi pastikan kuantitinya sederhana. Orang yang sihat pun perlu kawal makan, apatah lagi jika anda ada penyakit.
  • Badan terasa lebih muda. Kembali bertenaga dan muka pun semakin berseri. Anda mampu untuk kembali melakukan aktiviti-aktiviti kesukaan anda, seperti main jet ski mungkin.
  • Sakit kencing manis bukanlah satu pengakhiran. Anda berhak untuk hidup sihat bahagia. Cuma pililah cara yang betul untuk kawal diabetes dan kerosakan yang boleh terjadi.
  • Terselamat dari dialisis yang memeritkan dan mahal.

Testimoni Vivix Elak Dialisis

kawal diabetes

Bagaimana Dapatkan Vivix?

Anda harus mendapatkannya dari saya. Konsultasi eksklusif dan cara pengambilan Vivix yang betul akan saya berikan. Barulah berbaloi pelaburan anda.

Apa yang lebih penting anda dapat nikmati setiap satu kebaikan Vivix ini.

Hubungi saya segera.

Suriya Majid

PRO Shaklee Independent Distributor

SMS/WA;

0167731892

Emel;

suriyaabmajid@gmail.com

Bertindak pantas, jangan tunggu sehingga anda duduk di kerusi untuk didialisis.