Kaki Kebas dan Berdenyut? Ini Tanda Anda Ada Kencing Manis

Kaki Kebas dan Berdenyut? Ini Tanda Anda Ada Kencing Manis

Julai 15, 2017 3 By Suriya Majid

Masih ramai yang tidak tahu, bahawa kaki kebas dan berdenyut adalah salah satu tanda anda ada penyakit kencing manis. Ini bukanlah tanda awal.

Tetapi ini tanda yang agak kronik, kerana apabila kaki kebas dan berdenyut tandanya saraf di bahagian tersebut sudah pun rosak. Ianya akan menjadi lebih teruk jika anda terus tidak mempedulikannya.

Sehingga anda mungkin akan berhadapan risiko kehilangan kaki.

Saya cukup terharu dengan keprihatinan seorang suami pada isterinya. Beliau tidak mahu kerosakan saraf kaki isterinya menjadi lebih teruk.

Semasa isterinya di hospital, beliau mencari supplemen yang baik untuk meransang saraf kaki isterinya.

Beliau mahu isterinya kembali sihat macam dulu.

Setelah saya terangkan apa kebaikan Vivix dan bagaimana ia membantu, Encik Shariff bersetuju untuk ikhtiar Vivix. Sebagai pelengkap rawatan isterinya di hospital.

Oh ya, usah sesekali menghentikan rawatan hospital apabila anda mengambil supplemen. Ini kerana fungsi kedua-duanya tidak sama.

Ubat kencing manis mengawal bacaan glukos. Ianya akan menghilangkan simptom (kesakitan) tetapi penyakit masih tetap ada.

Supplemen pula bertindak melengkapkan nutrisi yang sepatutnya diambil oleh pesakit. Apabila nutrisi cukup, tubuh pesakit akan berfungsi dengan lebih baik.

Jika pesakit konsisten dengan ubat, supplemen dan gaya hidup sihat. Kerosakan saraf yang teruk dapat dielakkan. Masalah kaki kebas dan berdenyut juga menjadi semakin baik.

Kebaikan Vivix Untuk Pesakit Kencing Manis Yang Ada Masalah Kerosakan Saraf Kaki

Vivix adalah makanan terbaik untuk sel-sel badan. Tanpa makanan yang betul, sel-sel akan kelaparan. Kesannya badan gagal berfungsi dengan baik.

Oksigen dan darah yang sepatutnya mengalir hingga ke hujung saraf kaki akan tersekat. Akibatnya saraf menjadi rosak, kaki akan mula terasa kebas. Dan lebih merisaukan apabila kaki tak lagi merasa sebarang sentuhan.

Termasuklah tusukan paku atau apa-apa benda yang tajam. Vivix meransangkan saraf untuk kembali berfungsi. Oksigen dan darah akan kembali mengalir pada bahagian yang bermasalah.

Kaki akan mula merasa kembali. Ini juga dapat mengelakkan risiko pesakit dari terpijak sehingga menyebabkan luka.

Luka walaupun kecil, boleh menjadi ancaman yang hebat buat pesakit kencing manis.

Selain itu, Vivix juga membantu meningkatkan sensitivi insulin terhadap gula di dalam darah. Apabila insulin kembali menjalankan tugasnya dengan baik, kawalan glukos di dalam darah juga akan meningkat.

Glukos yang tinggi akan menyebabkan saraf-saraf terdedah kepada kerosakan yang teruk. Vivix menstabilkan bacaan gula di dalam darah pesakit kencing manis.

Vivix Mudah Untuk Diamalkan

Vivix mempunyai rasa yang menarik. Sedikit masam, manis dan juga kelat. Ini kerana ia dihasilkan dari gabungan Anggur Muscadine dan tumbuhan botanikal yang dijamin baik dan selamat.

Penghasilan Vivix adalah amat teliti. Pelbagai ujian klinikal dijalankan oleh saintis di Shaklee. Ini bagi memastikan yang Vivix 100% berkesan dan selamat.

Anda hanya perlu ambil satu sudu kecil sehari. Samaada pada waktu awal pagi, atau sebelum tidur di malam hari. Pastikan ianya disimpan di dalam ‘chiller’ peti sejuk bagi menjamin kualitinya.

Jika anda konsisten dengan gaya hidup hidup, ubatan hospital dan supplemen. Kesihatan anda akan bertambah baik. Kaki akan kembali merasa seperti dahulu.

Anda juga akan lebih bertenaga dan berpeluang untuk mendapatkan hidup yang bahagia. Walaupun pada hakikatnya anda seorang pesakit kencing manis.

Adakah anda juga turut memerlukan Vivix bagi mengawal kencing manis? Anda boleh terus hubungi;

Suriya Majid

Pro Shaklee Independent Distributor (Pro SID)

SMS/WA;

0167731892

Emel;

suriyaabmajid@gmail.com

Nak beli terus secara online? Klik saja pada http://shaklee.com.my dan ikuti arahan selanjutnya.