Ini Ikhtiar Akhir Elak Kaki Kena Potong, Cepat Sebelum Terlambat

Ini Ikhtiar Akhir Elak Kaki Kena Potong, Cepat Sebelum Terlambat

Oktober 2, 2017 5 By Suriya Majid

Seramai 46,000 pesakit diabetes telah kudung. Anda pasti tidak mahu menambah jumlah tersebut bukan? Ikhtiarlah dengan Vivix untuk elak kaki kena potong. Bertindak cepat, sebelum terlambat.

Apa Itu Vivix?

Ia adalah supplemen terbaik buat pesakit kencing manis. Lebih-lebih lagi pesakit yang sudah alami kerosakan saraf kaki. Sehingga menyebabkan hilang deria rasa.

Apatah lagi jika kaki anda sudahpun mengalami luka dan menjadi ulser.

Ada juga keadaan di mana, bacaan gula rendah. Tiada luka di luar. Namun kaki sudah tidak dapat merasa. Apabila dibawa ke hospital, doktor mengatakan bahawa saraf-saraf di kaki sudah banyak yang rosak dan mati.

Oleh itu, anda perlukan supplemen seperti Vivix ini bagi meransang semula saraf pada kaki. Bukan itu sahaja, konsisten dengan Vivix saraf yang rosak akan kembali pulih.

Kesannya saraf dapat berfungsi dengan normal. Oksigen, darah dan nutrisi dapat dialirkan semula pada bahagian kaki yang sudah hilang rasa tadi.

Vivix Semulajadi, Bagus Untuk Elak Kaki Kena Potong

Bahan utama di dalam Vivix adalah anggur muscadine. Ia digabungkan dengan tiga lagi tumbuhan botanikal yang telah dikenalpasti berkesan dan selamat.

Saintis Shaklee telah menjalankan ratusan ujian makmal bagi memastikan Vivix selamat dan berkesan. 100% semulajadi.

Anda tidak perlu dirisaukan sebarang kesan sampingan dari mengambil Vivix ini.

Apa Lagi Kebaikan Vivix Untuk Pesakit Kencing Manis

suplemen kencing manis

Selain dari meransang dan membaik pulih kesihatan saraf, Vivix juga meningkatkan kesihatan pesakit secara menyeluruh. Antaranya;

 • bacaan gula di dalam darah menjadi stabil, dan mengurangkan risiko hyperglycemia atau hypoglycemia.
 • luka ulser kaki cepat kering dan sembuh.
 • meningkatkan fungsi pankereas bagi meransang penghasilan insulin. Insulin menjadi cukup dan dapat bertindakbalas dengan glukos di dalam darah.
 • memperkaya sistem imuniti, bagus untuk mengelakkan infeksi atau jangkitan kuman.
 • melindungi dan memperbaiki sel DNA dari teruk rosak akibat kencing manis. Ia juga akan membantu sel DNA pulih dengan cepat. Bukan setakat kerosakan sel-sel pada saraf kaki, tetapi seluruh tubuh badan.
 • membantutkan komplikasi lain, seperti kegagalan buah pinggang dan masalah arteri tersumbat.
 • meningkatkan kadar tenaga, pesakit akan rasa lebih sihat dari sebelumnya.

Bukan Mudah Untuk Kehilangan Kaki

Kesan selepas kaki dipotong bukanlah sesuatu yang boleh diabaikan. Biasanya pesakit yang tidak dapat elak kaki kena potong akan mengalami masalah-masalah seperti di bawah:

 • Bengkak pada bahagian pemotongan. Ia adalah normal, akan tetapi boleh terjadi masalah lain seperti darah beku atau infeksi kuman.
 • Risiko terkena jangkitan kuman adalah masalah yang mudah terjadi. Ini sebab pesakit diabetis mempunyai sistem imuniti yang rendah. Lagi pula luka ambil masa yang lama untuk kering dan pulih. Jika infeksi teruk, pembedahan susulan pula akan dilakukan.
 • Rasa sakit pasti akan dirasa, tetapi ada pesakit yang merasa sakit yang lebih teruk dari sepatutnya. Pesakit merasakan kaki yang telah dipotong seolah-olah masih ada. Sakit yang dirasa pula seolah-olah dari kaki yang telah dipotong. Ini juga disebut sebagai Phantom Pain.
 • Kurang keyakinan dan malu juga masalah yang akan dihadapi oleh pesakit yang tidak dapat elak kaki kena potong. Ia juga boleh membawa kepada keadaan depresi atau kemurungan teruk.
 • Kehilangan punca rezeki, apatah lagi jika kerja yang dilakukan ketika sihat memerlukan kaki. Satu keluarga akan mengalami perubahan dan kesedihan.

Tidak Usah Tunggu Sampai Doktor Kata Potong Kaki

Elakkan risiko kaki kena potong seawalnya, terdapat tanda-tanda bagi kerosakan saraf kaki (peripheral neuropathy). Antaranya:

Tiada Bandingan Antara Kehilangan Kaki dan Kehilangan Duit

Tiada satu pun yang ada di dunia dapat menggantikan kaki yang hilang. Berusahalah sebaiknya untuk elak kaki kena potong. Apalah nilai RM475.00 untuk sebotol Vivix jika dibandingkan dengan kaki yang nak kena potong.

Harga sebotol Vivix mungkin mahal pada penglihatan mata, tetapi fikirkan kebaikannya untuk diri anda sendiri. Kaki selamat tak perlu dipotong dan kesihatan keseluruhan bertambah baik.

Sebotol Vivix tahan selama sebulan lebih. Hanya perlu ambil satu sudu kecil setiap hari.

Ikhtiarlah selagi masih ada. Usah tambah angka 46,000 orang yang dah kena potong kaki akibat kencing manis.

Anda perlukan Vivix untuk elak kaki kena potong? Boleh terus hubungi;

Suriya Majid

Pengedar Vivix

SMS/WA;

0167731892

Emel;

suriyaabmajid@gmail.com

Nak beli terus secara online? Klik saja pada http://shaklee.com.my dan ikuti arahan selanjutnya.