Kreatinin Tinggi Dah Kurang, Dialisis Tinggal Dua Kali Saja Seminggu

Kreatinin Tinggi Dah Kurang, Dialisis Tinggal Dua Kali Saja Seminggu

Oktober 28, 2017 0 By Suriya Majid

Tahap kreatinin tinggi bermakna fungsi buah pinggang lemah. Bukan itu sahaja, ini juga bermakna banyak toksin yang terkumpul di dalam darah. 

Kesannya membuatkan pelbagai fungsi dan sistem badan yang lain terganggu. Hal inilah yang berlaku kepada Encik Aziz Sungip. Apabila kreatininnya tinggi, tekanan darahnya juga tinggi. 

Selain itu, beliau sukar buang air kecil dan putus selera makan. Tapi setelah mencuba Vivix yang disarankan oleh temannya Encik  Shukri, banyak perubahan baik yang beliau rasai. 

“Saya dah boleh skip dialisis, dua kali saja seminggu. Selasa dan Khamis sebab sudah banyak nampak perbezaan.

Kreatinin dah kurang. Tekanan darah sangat normal. Buang air kecil sangat kerap. Selera makan pun tak putus.”

Vivix yang direkemen Encik Shukri buat temannya bukanlah ubat. Tetapi ia adalah suplemen lengkap nutrisi yang membantu meningkatkan kembali fungsi buah pinggang.

Apabila buah pinggang semakin baik, kreatinin tinggi pun menurun. Toksik yang terkumpul makin rendah. Badan dapat berfungsi dengan lebih baik.

Namun apabila kreatinin tinggi tak diturunkan, anda harus berdepan dengan pelbagai komplikasi yang menakutkan. Antaranya:

1- Masalah Kardiovaskukar

Toksik yang banyak terkumpul akibat buah pinggang rosak menyebabkan risiko masalah kardiovaskular meningkat. Masalah yang biasa terjadi adalah kegagalan jantung, strok dan darah tinggi.

Menurut statistik klinikal, masalah kardiovaskukar adalah punca utama kematian ramai pesakit buah pinggang. 

2- Anemia

Penghasilan EPO (erythropoietin) juga berkurang apabila buah pinggang rosak. EPO ini penting bagi menghasilkan sel darah merah. Inilah yang menyebabkan terjadinya komplikasi amenia ini.

Amenia bukan saja makin memburukkan keadaan buah pinggang. Banyak masalah kesihatan lain akan menjelma.

3- Gangguan Elektrolit

Komplikasi akibat kreatinin tinggi ini akan menyebabkan pelbagai masalah lain. Seperti, sakit tulang, otot kejang, kulit gatal, loya, muntah dan cirit birit.

4- Kerosakan Saraf

Kerosakan sistem saraf adalah risiko jika kreatinin tinggi. Saraf yang rosak mengakibatkan hilang ingatan, lemah konsentrasi, insomnia, koma dan kehilangan deria rasa pada kaki, tangan dan pelbagai anggota badan yang lain.

Hanya dengan mengawal tahap kreatinin, pelbagai masalah kesihatan dapat dikurangkan. Encik Aziz telah membuat pilihan yang tepat bagi mendapatkan kembali kesihatannya.

Anda juga mahu merasa lebih sihat dan lebih baik? Saya menyarankan Vivix buat anda. 100% semulajadi dan berkesan.

Berusahalah untuk terus sihat dan bahagia. Pilih diet untuk rendahkan kreatinin dan ambil suplemen yang bagus. Anda mahu Vivix bagi membantu turunkan kreatinin? Sila hubungi;

Suriya Majid

Pengedar Vivix

SMS/WA;

0167731892

Emel;

suriyaabmajid@gmail.com

Nak beli terus secara online? Klik saja pada http://shaklee.com.my dan ikuti arahan selanjutnya.