Ini Bisnes Dari Rumah Yang Mudah, Tanpa Pengalaman Pun Boleh

Ini Bisnes Dari Rumah Yang Mudah, Tanpa Pengalaman Pun Boleh

November 1, 2017 0 By Suriya Majid

Adakah anda sekarang sedang menjadi pekerjaan, tetapi susah nak dapat? Apa kata anda mulakan bisnes dari rumah. Bisnes yang saya mahu kongsikan ini adalah antara bisnes yang paling mudah yang pernah saya lakukan.

Walaupun anda tiada pengalaman berniaga, tidak ada kelulusan dalam bidang perniagaan dan bukan dari keluarga yang berniaga. Anda tetap boleh mulakan bisnes ini.

Apakah Bisnes Dari Rumah Yang Dimaksudkan?

Mungkin ada pernah dengar tentang Shaklee bukan? Jika belum saya kongsikan sedikit. Shaklee adalah rangkaian produk makanan tambahan yang sudah lebih 50 tahun berada di Malaysia.

Ia sudah membantu ramai rakyat Malaysia hidup sihat. Selain memberikan peluang kedua orang yang sakit kronik kembali sihat.

Produknya bermutu tinggi, hanya dikeluarkan setelah terbukti berkesan dan selamat semasa ujian klinikal. Kesemua produk Shaklee dihasilkan oleh para saintisnya yang berkelulusan dan berpengalaman.

Sama seperti mutu produk Shaklee, pelan bisnesnya juga bagus. Tanpa modal, tanpa stok, tanpa kedai dan tanpa pengalaman anda boleh mulakan bisnes ini dari rumah.

Apa yang anda perlukan adalah telefon pintar atau komputer atau laptop. Juga talian Internet. Anda boleh memulakan bisnes ini menggunakan platform blog, Facebook, Instagram, Youtube dan mana-mana sosial media yang bersesuaian.

Asalkan anda mahu belajar dan berani untuk mencuba, bisnes ini sangat sesuai untuk anda. Tanpa mengira jantina, umur ataupun bangsa.

Sesiapa saja mempunyai peluang yang cerah untuk mencipta kerjaya dan kejayaan bersama Shaklee.

Apa Yang Perlu Dilakukan Untuk Mulakan Bisnes?

Terdapat empat perkara yang perlu dilakukan:

1- Mencari Upline Yang Berwibawa

Ini satu proses yang sangat penting, pilihlah upline yang berwibawa. Upline yang setia membina pendapatan dengan Shaklee. Bagaimana untuk mengetahuinya? Anda boleh melihat dan melakukan sedikit siasatan di profile dan wall Facebook.

Atau jika jarak anda dekat, berjumpalah dengan bakal upline anda.

Dialah yang akan membimbing dan memberi tunjuk ajar dari A-Z tentang bisnes Shaklee ini.

2- Daftar Keahlian

Apabila anda sudah berpuashati, hubungi bakal upline untuk mendaftarkan keahlian anda. Terdapat dua pilihan, samaada:

  • membuat bayaran keahlian RM79.50 dan menerima kit perniagaan Shaklee
  • membuat pembelian 200UV (lebih kurang RM700) dan dapat keahlian Shaklee secara automatik, dan menerima kit perniagaan Shaklee

*belian produk Shaklee di atas, bukanlah sebagai stok tetapi untuk anda sendiri merasai kebaikan suplemen Shaklee

3- Kongsikan Maklumat Shaklee

Ia adalah ‘core’ bisnes Shaklee dari rumah. Kongsikan apa kebaikan dan perubahan yang anda rasai setelah mengamalkan suplemen Shaklee.

Anda juga boleh kongsikan kebaikan dan maklumat yang lainya berpandukan kit perniagaan yang Shaklee bekalkan semasa pendaftaran.

Sebenarnya anda cara terperinci, inilah yang akan diajar oleh upline masing-masing. Oleh kerana bisnes ini dilakukan dari rumah, segala perkongsian ilmu perniagaan akan diajarkan secara online melalui Whatsapp, Telegram dan juga Facebook.

Jika anda mahukan face-to-face, carilah upline yang berdekatan dengan kediaman anda. Anda boleh hubungi saya jika anda tinggal di sekitar Johor Bahru dan Bandar Penawar.

‘Long Distance Relationship’ pun boleh dilakukan dengan panggilan video. Maka tiada isu tak bertentangan mata sebenarnya.

4- Mula Bina Perniagaan

Setelah memahami selok belok bagaimana untuk mulakan bisnes Shaklee ini. Anda perlulah konsisten berusaha untuk membina perniagaan ini.

Walaupun ianya dari rumah, anda perlulah bersikap profesional terhadap diri sendiri.

Tentukan target pendapatan yang dimahukan dan berusalah sehingga dapat. Sebarang isu atau masalah tentang bisnes, cepat-cepat rujuk kepada upline untuk mendapatkan pandangan dan solusi.

Bisnes Shaklee bukan bisnes seorang diri, ia adalah gerak kerja berkumpulan. Jom sertai saya di Empayar Team Glory dan sama-sama mencipta kejayaan demi kejayaan.

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang apa yang Shaklee boleh berikan kepada anda selain dari bonus bulanan? Boleh hubungi saya;

Suriya Majid

Pengedar Vivix

SMS/WA;

0167738192

Emel;

suriyaabmajid@gmail.com