Rahsia Abah Turunkan Bacaan Gula Kencing Manis Dari 27 Ke 8

Rahsia Abah Turunkan Bacaan Gula Kencing Manis Dari 27 Ke 8

November 5, 2017 0 By Suriya Majid

“Alhamdulillah bacaan gula kencing manis dia dah back to normal. Sekarang 6-8. Dulu 27-29. Kaki pun dah kurang kebas.”

Perasaan gembira yang dikongsi oleh seorang anak tentang abahnya yang sakit kencing manis. TInggi sungguh bacaan sampai ke 27-29. Bacaan gula yang konsisten tinggi boleh mempercepatkan komplikasi kencing manis.

Dahulu, semasa gulanya tinggi kaki ayahnya sering kebas-kebas.  Kaki selalu kebas adalah tanda komplikasi pada saraf kaki. Jika tak dikawal, kemungkinan saraf terus rosak. Lebih menakutkan jika kaki terpaksa dipotong.

Apa Yang Ayah Ambil Hingga Gula Turun Ke Bacaan Normal?

Beliau telah mengamalkan Vivix Shaklee bai tujuan menurunkan bacaan gula kencing manisnya. Konsisten dengan hanya satu sudu kecil setiap hari. Akhirnya gula yang begitu tinggi telah menjadi normal.

Bukan itu sahaja, kaki beliau yang dulu kebas pun dah kurang kebas. Ini tandanya saraf semakin meningkatkan fungsinya. Ia membekalkan oksigen dan nutrisi pada bahagian tapak kaki. Pengaliran darah juga sudah bertambah baik.

Kencing Manis Tiada Ubat

Ini kerana ia adalah sejenis penyakit seumur hidup. Sebagai pesakit anda mesti mampu mengawal bacaan gula dalam darah dengan baik. Supaya ia tidak naik tinggi dan turun rendah, sehingga mengakibatkan pelbagai komplikasi.

Kawalan dan pengurusan kencing manis yang baik mampu membantutkan dan melambatkan komplikasi. Ini membuatkan pesakit boleh hidup dengan sihat dan gembira walaupun berpenyakit.

Bagaimana Mengawal Kencing Manis?

Berikut adalah tiga cara bagaimana mengawal kencing manis:

1- Mengubah kepada diet makanan yang lebih seimbang dan baik. Kurangkan pengambilan karbohidrat dan lebihkan fiber atau serat. Pilihlah protein yang baik seperti ikan dan ayam. Lebih baik lagi amalkan protein tumbuh-tumbuhan seperti soya.

2- Elak gula tambahan. Sebarang gula tambahan, baik makanan seperti kek dan puding atau minuman seperti kordial atau 3 in 1 mestilah dielakkan sama sekali. Pilih air yang tiada kalori, iaitu air kosong.

3- Lakukan senaman, ini baik untuk menurunkan bacaan gula dalam darah dengan lebih baik. Kerana apabila bersenam glukos yang masuk ke dalam badan akan ditukarkan kepada tenaga ketika bersenam. Membuatkan bacaan gula menjadi stabil.

Selain itu, pengambilan suplemen yang baik juga penting. Suplemen akan melengkapkan keperluan nutrisi dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan.

Saya mencadangkan jika bacaan gula anda selalu tinggi, walaupun sudah makan ubat untuk mula mengambil Vivix Shaklee ini.

Bulan November ini adalah masa terbaik untuk dapatkan Vivix. Sebotol Vivix berharga RM475.00, tetapi hanya pada bulan ini dua botol Vivix berharga RM765.35 sahaja.

beli vivix shaklee

Mahu mencuba Vivix sebagai pelengkap rawatan kencing manis? Boleh hubungi;

Suriya Majid

Pengedar Vivix

SMS/WA;

0167738192

Emel;

suriyaabmajid@gmail.com