Cara Turunkan Gula Dengan Cepat, Insulin Pun Tak Ambil Dah

Cara Turunkan Gula Dengan Cepat, Insulin Pun Tak Ambil Dah

November 8, 2017 0 By Suriya Majid

Gula mak naik tinggi sangat, sampai kena masuk hospital. Syukurlah ada Vivix, gula turun cepat bila mak konsisten amalkan Vivix. Lebih bahagia lagi, mak dah berhenti ambil insulin. Kini mak hanya makan pil sahaja.

Lebih mudahlah nak uruskan masalah kencing manis mak. Sudah tak perlu lagi sakit-sakit kena cucuk jarum insulin sendiri. Nak berjalan ke mana-mana pun lebih mudah, tak perlu dah bawa insulin.

Anaknya Puan Umi Sapidah pun tentulah tak perlu risau lagi akan kesihatan maknya. Hari-hari boleh dengar suara mak ceria dan bertenaga saja.

Bahaya Bila Gula Terlalu Tinggi

Penyakit kencing manis ini tidaklah sampai membawa kepada kematian, tetapi apabila gula tidak turun-turun itu bahaya. Ia petanda komplikasi sedang berlaku perlahan-lahan di dalam badan pesakit.

Komplikasi yang sering berlaku adalah:

  • kerosakan saraf kaki
  • mata kabur
  • mata buta
  • buah pinggang rosak
  • sakit jantung
  • dan paling menakutkan kaki rosak teruk sampai kena potong

Turunkan Gula Cepat Dengan Suplemen Vivix?

Vivix bukanlah ubat kencing manis, dan fungsinya juga tidak sama seperti ubat. Ia adalah suplemen yang mengandungi nutrisi lengkap yang sangat diperlukan pesakit.

Berikut adalah lima cara bagaimana Vivix membantu turunkan gula dalam darah:

1- Memperbaiki Kestabilan Gula Dalam Darah

Gula dalam darah tidak naik tinggi dan turun terlalu rendah. Kadar gula menjadi lebih stabil. Pesakit tidak mengalami masalah hypoglycemia atau hyperglycemia.

2- Sensitiviti Insulin Meningkat

Masalah utama pesakit dapat diatasi apabila insulin kembali berfungsi dengan baik. Gula dapat ditukarkan menjadi tenaga yang diperlukan tubuh. Tiada lagi gula yang terkumpul di dalam darah.

3- Melindungi dan Memulihkan Pankreas

Apabila gula dalam darah terlalu tinggi, ia akan memaksa pankreas menghasilkan insulin sehingga akhirnya pankreas mulai rosak.

Apabila rosak, insulin tak lagi dapat dihasilkan dengan cukup. Pengambilan Vivix akan membantu meningkatkan kembali fungsi pankreas. Ia juga menghalang pankreas dari terus mengalami kerosakan.

Pankreas yang sihat menghasilkan insulin secukupnya sehingga tidak lagi perlu mengambil insulin buatan.

4- Mengurangkan Keradangan Pankreas

Vivix mengandungi resveratrol yang meredakan keradangan. Pankreas akan dapat berfungsi dengan lebih baik.

5- Meningkatkan Keseimbangan Metabolisma Badan

Pesakit kencing manis mengalami masalah metabolisma. Vivix membantu membetulkan masalah ini, di mana gula yang masuk ke dalam badan dapat ditukarkan menjadi tenaga dengan lebih baik. Metabolisma akan menjadi semakin seimbang.

Beginilah caranya Vivix membantu pesakit turunkan gula dalam darah dengan cepat dan lebih berkesan.

Vivix Selamat Tanpa Sebarang Kesan Sampingan

Suplemen Vivix ini telah dijamin 100% selamat. Ianya diperbuat dari tumbuhan botanikal, di mana bahan utamanya adalah anggur muscadine.

10 fakta anggur muscadine dan kenapa ianya hebat?

1- Anggur ini tumbuh di kawasan yang panas dan lembap. Berbeza dengan anggur biasa yang ditanam di kawasan yang sejuk dan dingin. Cuaca yang extreme (panas) ini menjadikan anggur muscadine ada resveratrol yang lebih tinggi.

2-Digelar sebagai ‘super grapes’. Saiznya sebesar bola golf. Harga sebiji anggur muscadine ini mencecah ratusan ringgit.

3-Kulitnya lebih keras dan tebal.

4- Anggur muscadine tumbuh secara semulajadi. Kehebatan resveratrol di dalamnya menjadikan anggur ini boleh melindungi diri sendiri dari serangan bakteria dan kulat. Sudah tentu ianya tidak memerlukan semburan bahan kimia.

5-20 pasang kromosom, berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai 19 pasang sahaja. Ia menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat diri sendiri dari serangga dan burung.

6- Tidak perlukan semburan racun.

7-Mengandungi ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) yang tertinggi di antara buah-buahan yang ada kandungan antioksidan.

8-Kuasa antioksidannya lebih kuat berbanding vitamin C dan E.

9-Kadar resveratrolnya tertinggi, eman kali lebih dari anggur merah.

10- Satu-satunya anggur yang mempunyai ellagic acid yang bertindak sebagai anti kanser dan anti radang.

Rasanya sudah tiada sebab lagi mengapa anda tidak mahu mengambil Vivix untuk turunkan gula. Sekaligus meningkatkan tahap kesihatan anda.

Kunci utama untuk pesakit kencing manis sihat, adalah mengawal gula dan menguruskannya dengan baik. Vivix mampu melakukan kedua-duanya untuk anda.

Anda sudah buat keputusan untuk mengambil Vivix? Segera hubungi saya untuk membuat pembelian selagi promosi Vivix masih berlangsung.

Suriya Majid

Pengedar Vivix

SMS/WA;

0167738192

Emel;

suriyaabmajid@gmail.com