3 Langkah Memulakan Bisnes Shaklee Secara Online

3 Langkah Memulakan Bisnes Shaklee Secara Online

November 23, 2017 0 By Suriya Majid

Anda mahu mencuba memulakan bisnes Shaklee tetapi tak pasti bagaimana. Ini adalah 3 langkah mudah untuk anda ikuti:

1- Daftar Keahlian

Ini adalah langkah utama sebelum memulakan bisnes Shaklee. Ada dua cara untuk daftar keahlian:

  • Buat belian produk Shaklee bernilai lebih kurang RM700.00 dan layak menjadi ahli secara PERCUMA.
  • Bayar yuran keahlian RM65.00.

Cara untuk buat pendaftaran? Mudah saja, anda hubungi pengedar Shaklee pilihan anda dan berikan maklumat bagi membuat pendaftaran.

Pengedar yang anda pilih inilah yang akan menjadi mentor untuk anda memulakan bisnes Shaklee. Oleh itu, pilih mentor yang berpengalaman dan boleh dipercayai.

2- Gunakan Produk Shaklee

Selagi anda tak gunakan produk Shaklee, anda tidak dapat merasai kebaikannya.

Sebagai permulaan, anda boleh mula dengan Set Essential. Ia mengandungai Vita Lea with Iron Formula, B Complex, Sustained Release Vita C dan Energizing Soy Protein.

Anda sendiri yang akan kongsikan kebaikannya. Sama saja seperti anda makan di restoren yang sedap, mesti esoknya pergi pejabat antara topik perbualannya adalah pengalaman anda merasai makanan yang terbaik semalam.

Agaknya bagaimana cara anda bercerita? Mesti penuh bersemangat dengan riak muka yang beriya-iya.

3- Berkongsi

Seperti yang saya telah katakan tadi, anda pasti akan kongsikan kebaikan yang anda rasai kepada kawan-kawan dan keluarga.

Cuma jika anda memulakan bisnes Shaklee, perkongsiannya akan jadi lebih luas.

Jika anda pilih bisnes online gunakan platform Facebook, IG, Twitter dan blog untuk kongsikan apa yang dapat dengan Shaklee. Apa yang anda kongsikan anda memberi manfaat untuk ramai orang yang mahu menjadi lebih sihat dan mahu menyelesaikan masalah kesihatan yang dihidapi.

Hanya 3 langkah mudah daftar, guna dan kongsikan. Itu sahaja.

Tiada modal tambahan untuk beli stok. Tidak juga perlu ke pejabat pos untuk menghantar produk yang dipesan oleh pelanggan. Semuanya diurukan oleh Shaklee. Hanya ke http://www.shaklee2u.com.my bagi menguruskan bisnes anda.

Masih belum anda mentor bisnes? Anda mungkin boleh mendaftar dengan saya. Bimbingan akan diberikan 100% sehingga anda mampu menjalankan bisnes ini sendiri dan meraih pendapatan lumayan dengan Shaklee.

Anda boleh hubungi saya melalui SMS/WA di 0167731892. Usah takut dan berlengah memulakan bisnes Shaklee. Ini hanya akan melambatkan kejayaan anda saja.