Cara Menambah Pendapatan Supaya Boleh Buat Simpanan

Sudah pelbagai cara menambah pendapatan sudah dicuba, tetapi hasilnya belum nampak sangat. Ya dapatlah duit lebih sikit untuk tampung duit pampers dan susu anak. Simpanan masih belum berjaya lagi.

Payah betul rasanya nak lekat. Berjaya simpan dua tiga ratus, bulan depan dah kena keluar balik.

Bukan anda seorang saja yang ada masalah begini. Malah lebih 80% rakyat Malaysia pun alami masalah yang sama. Ini kenyataan yang amat menyedihkan.

Namun kita masih ada pilihan untuk terus hidup cukup-cukup makan. Atau hidup lebih selesa dengan simpanan yang ada untuk masa depan diri dan anak-anak.

Bukankah Allah sudah beritahu, takkan berubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri yang mengubahnya. Perubahan itu kita yang mesti lakukan.

Duit gaji, pusing ikut mana pun memang akan jadi cukup-cukup makan saja. Oleh itu, kena cari cara menambah pendapatan yang boleh dijadikan simpanan.

cara menambah pendapatan

Inilah Cara Menambah Pendapatan Untuk Buat Simpanan

9/10 dari punca rezeki adalah dari perniagaan. Oleh itu, berniaga adalah cara yang paling baik. Tapi kalau nak berniaga cara konvensional seperti buka kedai burger, agak payahlah kan?

Penat tak habis lagi kerja di waktu siang. Saya masih ingat, ayah saya seorang penjawat kerajaan. Gajinya cukup-cukup makan saja. Nak hidup selesa, ayah sanggup berniaga satay. Habis solat Maghrib, ayah bergegas keluar bawa motor roda tiga untuk menjaja satay.

Saya tak boleh lupa lagi wajah ayah, nampak benar dia penat.

Ini cerita 26 tahun lepas. Zaman tak ada Internet, tak ada telefon pintar.  Apatah lagi FB ke IG, confirm tak ada lah kan?

Berbeza dengan zaman sekarang. Rasanya hampir semua dari kita ada akses Internet, ada FB dan ada telefon pintar. Rugi rasanya kalau kita tak tukarkan semuanya ini menjadi duit.

Ya, kita boleh dapat duit dari FB dan telefon pintar yang ada di tangan tu.

Caranya adalah dengan buat bisnes online. Jadikan bisnes ini sebagai cara menambahkan pendapatan dan mula menyimpan duit.

Bisnes Online Modal Kurang Dari RM100

Ya modal untuk mula bisnes online ini sangat rendah. Tak sampai RM100. Kalau buat betul-betul, sebulan pun dah balik modal. Kiranya tak ada apa yang nak dirugikan.

Tak payah beli dan simpan stok.

Tak payah juga pergi beratur di pejabat Pos untuk poskan barang.

Hanya fokus untuk kepada buat promosi dan pasarkan produk secara online. Tak kisahlah nak guna FB ke IG…semua boleh. Ayat marketing, teknik promosi dan pasarkan produk yang dah teruji berkesan pun dah ada.

Tinggal tunggu anda gunakan semula sahaja.

Mudah bukan? Bisnes online ini tak ambil masa yang lama pun. Sambil-sambil anda buat kerja pejabat, memasak, basuh baju atau jaga anak pun masih boleh dibuat.

Anda nak tahu tak bisnes online apakah sebenarnya ini? Saya bukan tak mahu ceritakan di sini, tetapi saya mahu pastikan anda dapat gambaran yang betul dan tepat.

Supaya anda dapat buat keputusan yang betul. Saya tidak mahu buang masa anda dan masa saya sendiri. Saya hanya mahu orang yang betul-betul komited dan serius sahaja.

Jika anda orang yang saya cari, boleh terus SMS/WA saya di 0167731892.

Terima kasih.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *