Suplemen Vivix Paling Best, Dibuat Dari Anggur Je. Biar Betul?

Suplemen Vivix Paling Best, Dibuat Dari Anggur Je. Biar Betul?

Ogos 8, 2018 0 By Suriya Majid

Ini memang benar, suplemen Vivix Shaklee bahan utamanya adalah anggur. Habis tu kira Vivix ini sama taraf dengan jus anggur yang jual dekat kedai-kedai station minyak tu ke?

Vivix Jus Anggur?

Nanti dulu, sebelum buat dakwaan yang membuta tuli eloklah selidiki dahulu. Ya memang betul suplemen Vivix diperbuat dari anggur, tetapi bukanlah anggur yang biasa di jual di AEON, Tesco, Giant ataupun pasar tani.

Anggur ini adalah dari jenis anggur yang bergred tinggi. Namanya anggur muskat atau anggur muscadine.

… juga dikenali sebagai super grapes.

Anggur Muscadine, Apa Bezanya Dengan Anggur Biasa?

Anggur muscadine adalah sejenis anggur liar yang sukar ditemui. Ia mengandungi profil polyphenol unik yang mempunyai ratusan kebaikan untuk kesihatan.

Dan apa yang membuatnya lebih hebat, Shaklee menggunakan teknologi khusus bagi menjaga kandungan bioactive polyphenols di dalam setiap botol Vivix.

Anggur Muscadine, Apa Bezanya Dengan Anggur Biasa?

‘Bioactive polyphenols’ ini adalah sesuatu bahan yang terdapat di dalam setiap tumbuhan. Termasuklah buah-buahan seperti anggur muscadine.

Tetapi kandungan dan kuantiti polyphenols tumbuh-tumbuhan ini adalah tidak sama. Anggur muscadine adalah antara buah yang memiliki bioactive polyphenols yang tinggi dan unik.

Unik kerana polyphenols anggur muscadine mengandungi resveratrol. Resveratrol ini mempunyai kadar antioksidan yang tinggi. Ia juga adalah mikronutrient pelindung semulajadi.

Fungsi utamanya sebagai pelindung dari radikal bebas yang mengakibatkan kerosakan dan serangan jangkitan kuman dan bakteria.

Oleh itu, ia menjadikan polyphenol dan resveratrol adalah nutrisi penting bagi kesihatan manusia. Berdasarkan kajian yang telah diterbitkan di https://www.ncbi.nlm.nih.gov, resveratrol menghalang jangkitan, keradangan, penyakit neurodegenarative (seperti amnesia) dan kanser.


Suplemen Vivix Suplemen Paling Lengkap

Tidak cukup dengan polyphenols dan resveratrol di dalam anggur muscadine, saintis di Shaklee memperkaya lagi kehebatan Vivix. Tumbuhan botanikal yang telah dikenalpasti berkualiti dan kaya nutrisi telah di tambah, antaranya:

  • Purple carrot
  • Elderberry
  • Japenese Knotweed

Vivix Selamat dan Berkesan

Supplemen Vivix dijamin hanya menggunakan 100% bahan semulajadi. Oleh itu, ia selamat di ambil oleh semua golongan. Baik mereka yang sihat, mahupun mereka yang mengalami masalah kesihatan.

suplemen vivix

Kesihatan adalah nikmat teragung.

Peliharalah ia sebaiknya

Jika  anda mahu tahu lanjut mengenai kebaikan Vivix, boleh WA/SMS saya di 0167731892. Atau boleh terus klik butang di bawah untuk membuat belian.


Terima kasih.

👋