Vivix Shaklee Berkesan Hentikan Kesan Buruk Makan Fast Food

Vivix Shaklee Berkesan Hentikan Kesan Buruk Makan Fast Food

November 1, 2018 1 By Suriya Majid

Kajian Dr. Paresh Dandona dari University of New York berjaya membukti yang Vivix Shaklee ini mampu hentikan kesan buruk selepas makan fast food. Hasil kajian ini telah diterbitkan di dalam Journal of  Clinical Endocrinology & Metabolism.

Beliau dan rakan-rakannya telah membuat kajian ini terhadap sekumpulan orang dewasa yang sihat. Mereka semua diberikan tipikal sarapan di Amerika iaitu ‘egg muffin’, ’sausage muffin sandwichces’ dan 2 keping ’hash browns’.

Ini menjadikan total kalori untuk hidangan sarapan tersebut sebanyak 910 kalori. Terdapat 51 grams lemak, 88 grams karbohidrat dan 34 grams protein.

Kajian Kesan Buruk Fast Food Berlaku Pantas

Sebelum beliau membuatkan kajian Vivix Shaklee, ada satu lagi kajian yang telah dibuat oleh Dr. Dandona ini.

Kajian ini melihat bagaimana hidangan fast food boleh mencetuskan gen yang menyebabkan peningkatan ROS (reactive oxygen species) secara mendadak.

ROS (reactive oxygen species) ini terjadi akibat dari radikal bebas.

Berikut adalah hasil dari kajian:

  1. Isyarat insulin terganggu, ini akan memberikan kesan kepada rintangan insulin.
  2. Dinding pada arteri mengalami kerosakan.
  3. Perjalanan hormon leptin terganggu, mereka tidak merasa kenyang walaupun baru sahaja makan makanan yang berjumlah 910 kalori.

Kajian Makan Fast Food & Ambil Vivix Shaklee

Ok, ini saya kongsikan pula hasil kajian terhadap sekumpulan dewasa yang makan fast food dan kemudian, mengambil Vivix Shaklee.

Hasil kajian mendapati:

  1. Gen yang mencetuskan radikal bebas selepas makan fast food tidak hidup.
  2. Begitu juga dengan gen yang menyebabkan keradangan tidak hidup.
  3. Sebaliknya gen-gen antioksidan terhasil. Ini bermakna radikal bebas dari fast food dapat dibendung.

Dalam erti kata yang lain, pengambilan Vivix Shaklee berjaya menterbalikkan kesan buruk jangka pendek selepas makan fast food.

Salah satu sumber baik antioksidan adalah Vivix Shaklee

Anda mungkin akan menganggap yang Vivix ini seperti lesen untuk menikmati fast food tanpa had. Ya itu mungkin, tapi cuba kalau anda jaga makan dan mengamalkan Vivix. Bukankah banyak manfaat kesihatan yang bakal anda dapat?

Kita hidup di zaman serba moden dan dipenuhi dengan radikal bebas. Bukan hanya fast food, asap rokok, pencemaran udara, ubat-ubatan. Malah bersenam secara berlebihan boleh mencetuskan radikal bebas.

Selain dari menjaga pemakanan dan memilih gaya hidup sihat, pengambilan suplemen resveratrol dan polyphenol seperti Vivix juga sama penting bagi melindungi diri.

suplemen vivix

Tindakan anda memilih Vivix sekarang, mungkin adalah satu tindakan paling bijak yang pernah anda lakukan untuk menjaga kesihatan diri.

Dapatkan Vivix sekarang. Terus klik pada butang Beli Sekarang untuk pembelian secara online menggunakan kad debit/kredit.

beli vivix shaklee

Terima kasih atas kesudian anda meluangkan masa di sini.