Ketahui 3 Ciri-Ciri Bisnes Paling Untung Elak Tertipu

Ketahui 3 Ciri-Ciri Bisnes Paling Untung Elak Tertipu

April 16, 2019 0 By Suriya Majid

Setiap orang yang nak berniaga biasanya nak buat bisnes paling untung. Tapi macam mana nak tahu betul ke bisnes ni paling untung? Ke suam-suam kuku? Ataupun sebenarnya bisnes cap ayam.

Zaman sekarang macam-macam bisnes ada, jadi kita kenalah tahu sedikit sebanyak untuk mengelakkan diri dari kena tipu.

Ciri-ciri Bisnes Paling Laku

1- Pilih Bisnes Yang Ada Sistem

Bisnes yang bersistem ini akan memudahkan anda menguruskan bisnes. Anda hanya perlu fokus pada urusan promosi dan pemasarannya sahaja.

Tidak perlu risau tentang produk, seperti Shaklee kesemua produknya dijamin berkualiti tinggi. Shaklee ini telah wujud sejak 100 tahun dulu lagi.

Bisnes yang ada sistem yang bagus juga akan mengurangkan kos sampingan anda. Seperti minyak untuk ke pejabat pos bagi urusan pengeposan. Bukan itu sahaja, masa pun jimat. Urusan pengeposan akan diuruskan sepenuh oleh pihak Shaklee.

Selain itu, jika barang tidak sampai ataupun rosak. Anda akan terlepas dari pada bertanggungjawab. Ini kerana Shaklee akan tanggung dan ganti kerosakan kepada pelanggan anda.

2- Bisnes Ada Karier Plan

bisnes paling untung

Anda mesti mahu pendapatan bertambah-tambah bukan? Makin lama anda bisnes, sepatutnya makin tinggi pendapatan anda.

Seperti bisnes Shaklee, ada 7 rank yang ditawarkan untuk anda.

Bermula dengan Supervisor, anggaran pendapatan bulanan RM1,500. Hinggalah ke rank yang tertinggi Master Coordinator, pendapatannya RM50,000 sebulan.

Anda boleh bayangkan perjalanan karier anda dengan bisnes paling untung ini.

3- Produk Ada Demand & Repeat Order Yang Konsisten

Ini satu lagi ciri penting bisnes paling untung. Produk mestilah ‘evergreen’. Tak lapuk dek zaman orang kata.

Shaklee ni kalau 100 tahun dulu pun, produknya sama saja dengan yang sekarang.

Cuma ditambah baik dengan formulasi baru. Kalau ada produk baru pun, ianya memang sudah ada sasaran perniagaan (target market).

Anda juga tak perlu cari pelanggan baru setiap bulan, mereka akan ulang beli kerana keberkesanan dan produk Shaklee berjaya selesaikan masalah mereka.

Biasanya orang kalau dah puas hati ni, mereka pasti akan bercerita dengan sedara mara dan kawan-kawan. Mereka ini semua bakal jadi pelanggan anda.

Bisnes Modal Rendah & Ada Kumpulan Sokongan

Modal untuk mulakan bisnes Shaklee ini pun baru RM65.00. Tapi dengan modal yang sedikit inilah yang akan membawa anda kepada pendapatan yang berganda-ganda.

Satu lagi istimewanya bisnes ini, segalanya akan diajar. Ada mentor yang akan ‘guide’ anda untuk mula dan kembangkan bisnes.

Sekarang ini pun, saya sendiri sedang mencari rakan perniagaan yang baru. Oleh itu, kalau anda berminat nak sertai saya dan rakan-rakan lain boleh terus WA/SMS ke 0167731892.

Terima kasih.